در گام مهارتآموزی دوره اول مدرسه اشتغال شریف برای دانشجوهای مدرسه اشتغال یک پروژه تعریف شد.
از دانشجوها خواسته شد گروههای پنج تا هفت نفره تشکیل بدن و با توجه به دغدغه و علاقمندیهاشون یکی از مشکلات دانشگاه رو شناسایی کنند. هر گروه با انتخاب یک موضوع و تعریف پروژه، پنج هفته وقت داشت که راهحل رو پیدا و با توجه به موضوع پروژه در صورت امکان اجرا کنه. هدف از این پروژه تجربه کردن کار تیمی و یادگیری عملی بعضی مهارتها بود؛ مثل مذاکره، مدیریت زمان و منابع، حل مسئله، تعامل موثر در تیم و … دستوپنجه نرم کردن با این چالشها باعث میشد بچهها بتونن توانمندیهاشون رو بهخوبی محک بزنند.
بعد از اینکه بچهها تیم تشکیل دادند و موضوعشون رو مشخص کردند، جلسهای تحت عنوان معرفی پروژهها برگزار شد. این جلسه با حضور چهار مربی مدرسه؛ خانمها شبنم طباطبایینژاد و پریا اصلانی و آقایان صالح برادران امینی و میلاد صابری، در سالن مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
پیشنهادهای مطرحشده از طرف تیمها خیلی متنوع بود: از طرحهای مرتبط به حوزهی محیطزیست و بازیافت تا تهیه و فروش میانوعدههای سالم. پروژهها در مورد کمبودهایی بود که احتمالاً بارها باهاشون مواجه شدیم؛ مثل خرابی سقف کلاس درس و یا سختی ارسال مشکلات به شورای صنفی دانشگاه؛ اما تا حالا برای حلشون کار خاصی انجام ندادیم، شاید حتی فکرشو هم نمیکردیم توانایی این کار رو داشته باشیم. مدرسه اشتغال با جهتدهی و مدیریت تواناییهای دانشجوها، فضایی رو فراهم کرد تا بتونن با شناسایی این معضلات، خودشون نسبت به رفعش مسئولانه اقدام کنند.
وقتی طرحها مشخص شدند، خانم طباطبایینژاد و آقای برادران امینی به عنوان مربیان همراه تیمها درحین پروژه، برنامهی هفتههای آیندهی گروهها رو مشخص کردند. برای برنامهریزی اول مراحل مختلف کار به کمک اعضای تیم تعیین شد بعد مربی تیم، کارهایی که باید تا هفتهی آینده انجام میدادن رو ثبت کرد.
در طول پیشرفت پروژهها، مربیها همراه تیمها بودند و در جلساتی که بهصورت هفتگی برگزار میشد، روند انجام کارها رو با حضور اعضای تیم بررسی میکردند. دانشجوها از مربیهاشون برای پیشبرد کارها و حل چالشهایی که داشتن کمک میگرفتند.
وقتی زمان انجام پروژهها به اتمام رسید مراسمی با حضور همهی اعضای گروهها، مشاورین و مسئولین مدرسه و مهندس دهبیدیپور، مدیر مرکز رشد و کارآفرینی دانشگاه و نمایندههای سازمانها برگزار شد.
در طول مراسم نماینده یا نمایندههایی از هر گروه ضمن معرفی پروژشون و روندی که طی کردن و چالشها و دستاوردهاشون رو طی ارائهای کوتاه مطرح کردند. چالشها ارتباط با مسئولین، زمان و منابع محدود، حجم کاری بالا و … بود. در واقع دانشجوها راهی که رفته بودن و نتایج کاراشون رو برای حضار توضیح دادند. بعد از ارائه هم بخش پرسش و پاسخ حضار از تیمها بود. با توجه به سوالهایی که نمایندههای سازمانها و سایرین از تیمها میپرسیدند و پاسخ بچهها به اونها نشون داده میشه بچهها مسیر خوبی رو پیش رفتند و علاقمندی و رضایت حاضران رو تونستن جلب کنند.
گزارش روند انجام پروژههای همهی تیمها تهیه و مستند شد، پروپوزالهایی هم که به نتیجه رسیده بودن به واحدهای مربوطشون تو دانشگاه ارائه شدند و بعضی از گروهها هم که کارشون ناتموم مونده بود ادامهاش رو به افراد دیگهای سپردند.